Over Kåfjord

Graag vertellen wij meer over onze armbanden en het verhaal achter Kåfjord.

Kåfjord is een fjord in de provincie Finnmark in het noordoosten Noorwegen. Kåfjord heeft vooral een symbolische betekenis. Wilde natuur, woeste wateren, uitgestrekte landschappen, prachtige fjorden die dienen als natuurlijke havens met daar tegenover een totale verwoesting van deze ongenaakbare schoonheid. Deze schoonheid vormde de inspiratie voor de armbanden van het merk Kåfjord.

Het dorp Kåfjord is in de loop der tijd het toneel geweest van vele belangrijke gebeurtenissen. De haven heeft in de ontwikkeling van het dorp een belangrijke rol gespeeld. De natuur heeft ondanks de opkomst en teloorgang van de industrialisatie rondom de kopermijnen en de vernietiging van het dorp niets aan pracht ingeboet. Onze armbanden zitten vol symboliek en verwijzen naar de belangrijke rol van de haven en de waanzinnige schoonheid van de fjorden.

Noors design

De armbanden zijn ontworpen met als inspiratiebron de prachtige fjorden en de symbolische betekenis van Kåfjord. Wij zorgen ervoor dat de armbanden van het merk Kåfjord de waanzinnige schoonheid uitstralen van de Noorse fjorden. Alle Kåfjord armbanden zijn namelijk handgemaakt, met oog voor detail. Elke anker krijgt zijn unieke uitstraling door het handmatig slijpen van de ankers. Door dit handmatig te doen krijgt elke armband de aandacht die het verdient. Het resultaat hiervan is dat elke anker egaal geslepen is en zo de beste uitstraling heeft.

Een persoonlijk cadeau

De armbanden zijn het perfecte sieraad om als cadeau te geven. Alle armbanden hebben een eigen speciale combinatie van materialen en kleuren. Zo is er voor ieder wat wils. Alle modellen zijn uniseks, dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Doordat jouw sieraad uniek is, is jouw armband een persoonlijk cadeau met een eigen boodschap. 

Meer weten? Lees dan onze blogs even of stuur een bericht via de contactpagina.